HIT המחלקה לעיצוב פנים – סטודיו חברה וסביבה
כדי לשרוד ולהתפתח, האדם מתארגן בקבוצות חברתיות בקנה מידה משתנה: משפחה, קהילה, עם, מדינה. חלק מקבוצות אלו, המכילות זו את זו, מבוסס על קשרי דם, וחלקם קשרים מדומיינים העונים על הצורך בהתאגדות. קבוצות אלו מכוננות את החברה.
לתכונה זו של התנהלות האדם בקבוצות, יחסי גומלין הדוקים עם המרחב והזמן. לכן, סביבת האדם היא מחולל ותוצאה של החברה המאכלסת אותה.
סטודיו חברה וסביבה עוסק ביחסי הגומלין בין תופעות חברתיות ותצורות מרחביות\חלליות.
במהלך הסטודיו מתקיים ניתוח מדוקדק של קבוצות חברתיות, המכוון להבנת הדרכים בהם הן מכוננות ומחזקות את זהותן, את תפקודן היומיומי בסביבה נתונה, ואת הכלים המשמשים אותן לקידום מטרותיהן התרבותיות (אידיאולוגיה).
שיאו של תהליך ההתבוננות והניתוח ביישום של תוצרי המחקר ליצירת סביבת חיים תלוית זהות, לקבוצות חברתיות ספציפיות. מבנה ציבור תלוי קהילה.
הסטודיו התנהל במסגרת פרויקט ג’סי כהן. הפרויקט הוא יוזמה של המרכז הישראלי לאמנות דיגיטלית, המבקש לבחון כיצד האמנות יכולה לקחת חלק בתהליכים של שינוי בקנה מידה של שכונה ועיר, על ידי עבודה משותפת עם גופים וכלים אחרים (עירוניים, ממשלתיים, פרטיים) ומבלי לבוא במקומם.
האתרים הספציפיים שנבחרו ברחבי השכונה מייצגים מגוון סוגיות אורבניות פיזיות וחברתיות, המרחיבות את הדיון ומציגות תמונה כוללת ומרובדת של הנושא. העבודות בתערוכה משקפות את התהליך האקדמי, מאירות סוגיות מהותיות בשיח שדה העיצוב העכשווי, ומעוררות דיון בתפקידיו של המעצב כסוכן תרבות.