הזמנת סיור

אנא שלחו לנו מייל עם הבקשה ונדאג לחזור אליכם בהקדם.

    פרויקט נול אתיופי

    פרויקט נול החל באוגוסט 2018 במעבדת "מקס מלאכות ומכונות". אילי לוי יחד עם דוד אייצאו אדגה וריקי אלקיים בנו נול אתיופי מסורתי תוך שילוב חומרים וטכנולוגיות בניה מסורתיות ועכשוויות. בנוסף, קבוצת נשים גמלאיות מהקהילה האתיופית ממתנ"ס נווה ארזים הגיעו באופן קבוע וטוו מכותנה שנתרמה על ידי מועצת הכותנה את החוטים שמשמשים כחוטי הערב בנול.

    הנול משמש כמכונה נוספת במעבדה לרווחת התושבים או לכל המעוניין לייצר בדים.

    אירוע השקת הנול נערך ב-13 במאי 2019

    בארוע נחשף הנול שנבנה במעבדה וניתן היה להתנסות בטכניקות טוויה ואריגה, והוצגו חוטים ובדים שיוצרו על ידי הקהילה ועבודות טקסטיל נוספות. כמו כן התקיימה הופעה של קנובש אבבה. האירוע במעמד ראש העיר ומנכ"ל העיריה.

    פרויקט נול נהגה מתוך שיחה עם תושבי שכונת ג׳סי כהן, עולי אתיופיה חדשים וותיקים, שציינו את הגעגוע העמוק שלהם לפעולה שהייתה יומיומית עבורם באתיופיה. נשים וגברים רבים בשכונה מכירים, מניסיון, את הפרקטיקה והטכניקה של עבודה עם הנול, טוויית חוטים ואריגת בדים שעליהם רוקמים ומהם תופרים בגדים מסורתיים.

    באופן מסורתי באתיופיה הנשים הן אלו שטוות את החוטים והגברים הם אלה שאורגים את הבדים.
    קבוצת נשים הגיעו באופן קבוע לטוות חוטים מכותנה שנתרמה על ידי מועצת הכותנה, החוטים שימשו כחוטי הערב בנול. קבוצת גברים הגיעו לארוג בדים.

    מטרת הפרויקט היא ליצור קהילה מקומית, רב גילאית, שלה עניין משותף. בהמשך מתוכנן תהליך בניה של נול נוסף, שיחשוף את הקהילה לטכנולוגיות עכשוויות ובכך יעניק ידע בטכנולוגיות אלה לצד עיסוק בבסיס המסורתי-תרבותי רב הערך. הנול יהווה עבור קהילה זו אובייקט שסביבו ניתן לבנות מערכות לימוד והדרכה, תכניות לעיסוק במסורת האריגה האתיופית. בטווח ארוך יותר של כשנה יוכל הנול לשמש את הקהילה כמקור הכנסה.

    דוד אייצאו אדגה, בן 84, הוא נגר אשר בנה באתיופיה נולים ועבד עליהם. בנוסף, בנה בתים, בתי כנסת ובתי ספר יהודיים מעץ ומבוץ. בנה מודל של בית אתיופי מסורתי עבור בית התפוצות. את מרבית חייו הקדיש למען הקהילה. הוא עוסק בגישור בין זוגות וסכסוכי שכנים.

    ריקי אלקיים, אמנית ויוצרת בסיבים ובטקסטיל.  בוגרת המדרשה לאמנות, בית ברל.

    בשנים האחרונות חוקרת את תחום עיבוד הצמר והטוויה, תוך שימוש בטכניקות קדומות.

     אילי לוי, יוזמת הפרויקט, מנהלת מעבדת מקס – מלאכות ומכונות, אמנית העוסקת בבניית מיזזים (מיצבים זזים). בעבודותיה היא משלבת מכניקה, אלקטרוניקה,ייצור דיגיטלי ורדי מייד. מעצבת תעשייתית בעברה.

    תודה שנרשמתם לפעילות
    שם של האירוע
    תאריך: