הזמנת סיור

אנא שלחו לנו מייל עם הבקשה ונדאג לחזור אליכם בהקדם.

    מסעות

    • תאריך פתיחה: 04/02/2020

    פרויקט ״סיורי גבול״ שהתקיים במכון לאורך שנת 2019 עורר את התאבון לצאת למסע רציני יותר שבו המחשבה הלימינלית תוכל לבוא לידי ביטוי בדרכים שונות. הזמנו את האמנית מיכל בראור לחבור אלינו והתחלנו לתכנן את סדרת המסעות שלנו. אלא שתוך כדי ניסוח הקול הקורא הפציעה הקורונה וטרפה את הקלפים. במקום לבטל ולצלול לריפיון החלטנו להתאים את עצמנו למצב החדש והכרזנו על מסע וירטואלי. המסע התקיים ברשת והתנהל כמו משחק שבו המסלול נקבע לפי הגרלה בו בזמן שהוא קיים תנאי תנועה כאילו המסע מתקיים במציאות הפיזית. כך נוצר מאין שיטוט רשתי משותף ומרובד שהתגלם בסופו של דבר בתוואי אקראי שכל תחנה בו קבלה את האופי של מי שהוביל.ה אליה. הפלטפורמה הפופולארית של הקורונה – zoom – שימשה אותנו כשולחן עגול סביבו התכנסנו, הפרקטיקות השונות של המשתתפים.ות לקחו אותנו בזמן ובמרחב, דרך דימויים ונרטיבים, מעבר לגבול וגם מעבר לפינה. נפתח בפנינו עולם חדש של מחקר מרחבי שאותו אנחנו עדיין לומדות ומפתחות.

    במסע הווירטואלי השתתפו (לפי סדר אלפביתי): רות אופנהיים, זהר אלמקייס, אפרת גל-נור, עפרי כנעני, הגר ציגלר, שרי קירשנר, אבי קריצמן ודניאל שופרא.

    בחלקה השני של שנת 2020 יצאנו למסע בשכונת אבו כביר בתל אביב. במסע זה ניסינו לייצר סינתזה בין המרחב הווירטואלי לזה הממשי, לפחות ברמה הקונספטואלית. בהשראת הסיטואציוניסטים, תרגלנו פסיכו-גאוגרפיה מרובדת.

    הפסיכו-גאוגרפיה משלבת את המידע הפיזי – קונקרטי – תכנוני הקיים במרחב האורבני עם החוויה המשחקית, רגשית וחברתית שמלווה את השיטוט ופעולת הסחף. הפיסכו-גאוגרפיה הוגדרה על ידי גי דבור בשנת 1955 כ״חקר החוקים וההשפעות הספציפיות של הסביבה הגיאוגרפית, המאורגנת באופן מודע או לא, על רגשותיהם והתנהגותם של אנשים״. מטרתה לנער ולסדוק את האופן האוטומטי, המוכתב והמונוליטי שבו העיר נחוות, ולאפשר כלים משחקיים ואסטרטגיות חתרניות ליצירת דרכים חדשות ולא צפויות למודעות לנוף האורבני, להיסטוריה אלטרנטיבית ומושתקת של מקום, ולנתבי תנועה חלופיים.

    הרשת מאפשרת להרחיב מאוד את גבולות השיטוט והחקירה, הניסיון של הקבוצה באבו כביר היה לנוע בין שני המרחבים – הגאוגרפי והווירטואלי, ובין זמנים שונים – עבר (רחוק), עבר קרוב והווה ובין חוויות קיום, לעיתים קרובות טראומטיות ולא פשוטות, של יושבי השכונה, בניסיון לייצר גוף ידע אלטרנטיבי שאינו מבוסס על היררכיה של כוח, שלא מחויב דיסציפלינה או מדיום אבל כן מייצר פרשנות חברתית, פוליטית שתתורגם בעתיד לפעולה כלשהי בעולם.

    במסע לאבו כביר השתתפו: קרן בנבנשתי, אמנון בראור, הילה הראל, אורנה ועדיה, עלמה יצחקי, רותם לניאל, מתן קמינר, ניצן סט, טלי קרן וקרן שווץ.

    מנחים: מיכל בראור, אביטל ברק, אודי אדלמן

    תודה שנרשמתם לפעילות
    שם של האירוע
    תאריך: